STRIK- het verhaal

Dana van Wageningen, oprichter & ontwerper van STRIK;

‘’Je bent 31 en ineens heb je borstkanker. Het gebeurde mij in april 2017, een genetische afwijking (het BRCA 2 gen) was daar de boosdoener van. Ineens wordt alles anders en was er maar 1 ding belangrijk, die kanker moest mijn lijf uit! Iets meer dan 1 maand na de diagnose verloor ik, na de eerste chemokuur, al mijn haar. Een jaar lang was mijn pruik mijn beste vriend. In juni 2018 waren mijn eigen haren weer volwassen genoeg om ze aan de wereld te tonen. Maar ineens dat hele korte haar, ik vond het super spannend!

Haarbandjes bleken een uitvinding. Zo kon ik er, voor mijn eigen gevoel, toch iets leuks van maken!

December 2018: We zijn ruim 1,5 jaar, 16 chemo’s, 16 bestralingen en 2 operaties verder. Ik heb 2 nieuwe borsten en ook mijn energie weer terug!

Eind goed al goed begon ik te denken...

En toen kreeg ik op 3 april 2019, totaal uit het niets, een epileptische aanval op mijn werk. Na een MRI scan bleek deze aanval veroorzaakt te zijn door een tumor in mijn hoofd. Weer stond alles, ons hele leven, totaal op zijn kop. Inmiddels weten we dat het gaat om een eenkoppige tumor  (en was de CT van de rest van mijn lijf goed). Een tumor die godzijdank op een plek zat waar de neurochirurg mij eind april vol vertrouwen en met succes heeft geopereerd. Een enorme rollercoaster en wederom een hele spannende tijd. Hoewel ik heel erg klaar was met die K-ziekte, was die ziekte blijkbaar nog niet klaar met mij en moet ik er weer heel hard voor vechten.

Mijn drive om met STRIK veel geld op te halen voor KWF is na 3 april 2019 eigenlijk alleen maar groter geworden.  We hebben meer onderzoek en studies nodig om deze ziekte nog beter te begrijpen, want alleen dan komen we dichterbij de dag dat kanker geen levensbedreigende maar een chronische ziekte wordt. 

Dit was in december 2018 al de reden dat ik begon met STRIK voor KWF en daarom verkoop ik deze handgemaakte haarbanden (STRIKken) van verschillende stoffen en in hippe printjes nog steeds. Door het aluminium draad in de haarbanden passen deze iedereen en dragen ze heel fijn (niet te los en niet te strak). €5 van iedere verkochte STRIK gaat naar KWF kankerbestrijding. 

Geef jezelf of een ander een STRIK cadeau!

Omdat ze zo leuk staan (of je nu kort of lang haar hebt) & omdat we dan samen bijdragen aan onderzoek om deze K-ziekte de wereld uit te helpen!

Strik erom!

© 2018 - 2024 STRIK voor KWF | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel